Топ съвети при избор на мъжки часовник

За вас може би часовникът е просто обикновен аксесоар или уред, чрез който да измервате времето, но в никакъв случай няма да е преувеличено, ако кажем, че за мъжете той е нещо много повече от това.

Часовникът малко или много изразява личностните качества на неговия притежател, стилът и мястото му в обществото. Трябва да го имате предвид това, когато си избирате часовник, който смятате да носите на ръката.

Безспорно на първо място той трябва да ви харесва и да изпълва съвестно предназначението си. Въпреки това е наложително да се съобразите с някои особености, за да сте напълно сигурни, че това е точният часовник за вас!

Неслучайно някои мъже имат по няколко часовника – един за официални събития, друг, който да използват докато спортуват и трети, който пазят поради някаква сантиментална стойност. Вече отбелязахме, че часовникът е от изключително важно значение за първото впечатление, което ще създадете пред непознати.

Така че, за да избегнете конфузни ситуации, като например да се появите облечен за галавечеря с огромен спортен часовник със силиконова каишка, то прочетете следващите няколко препоръки. Бихте могли да ги използвате като ориентир, когато си избирате мъжки часовници от интернет.

Каишка

Каишката е от основно значение, когато смятате да използвате часовникът като аксесоар, който да допълни цялостната ви визия. Поради тази причина е добре да имате няколко вида каишки, които да ги сменявате според ситуацията и облеклото ви. Също така горещо ви препоръчваме да заложите на истинската кожа.

По-скъпа е, но „инвестицията“ си заслужава всяка една стотинка, която ще дадете. В случай, че искате да заложите на нещо „по-мъжкарско“ и сте се спрели на металните каишки, то там нямате особено голям избор. Честно казано, на каквото и да се спрете, няма да сгрешите.

Циферблат

Модните тенденции подсказват, че класическите модели се завръщат на мода. Имайте го предвид това, когато се колебаете между електронен циферблат или такъв със стрелки да изберете. Също така не прекалявайте с размерите. Все пак не искате хората да ви говорят зад гърба, че сте свалили водомера от тръбите и сте го сложили на ръката си, нали така?

Цвят

Заложете на семпъл и неангажиращ цвят, който бихте могли да го комбинирате с почти всяка една дреха от гардероба си. Такива са черното, бялото, сивото, кафявото и до някаква степен бежовото. Останалите топли и ярки цветове не са подходящи и биха могли да ви изиграят лоша шега. Просто си представете, че отивате на галавечеря, облечени в изискан костюм и изпод скъпите ръкавели на ризата ви се подава яркочервената кожена каишка на часовникът ви.

Модел

Всички видове часовници се разделят спрямо поводът, за който ще бъдат използвани. Има модели, които са подходящи за ежедневието, други са за официални събития, а пък трети са предназначени за спортисти, които са пригодени с купища функции за измерване и следене на резултатите им. Някои модели дори могат да спаднат в категорията универсални, но, ако ни питате нас, то по-добре си вземете два часовника – един за официални събития и един, който бихте могли да го използвате постоянно.

Марков часовник или реплика

Тук две мнения няма. Скъпите маркови часовници са онези истински бижута, за които си мечтае всеки един мъж. Те символизират класата, неговия стил и положението му в обществото. Марковите часовници обаче, са ужасно скъпи и не са по джоба на всеки.

Поради тази причина ви съветваме да си изберете някой по-обикновен часовник, отколкото да си вземете такъв, който не отговаря на възможностите ви. Забравете за моделите-реплика. Първо са некачествени и второ ще предизвикате обратен ефект. Вместо да впечатлите околните, ще станете за смях в техните очи.