8 причини да си купите по-евтин часовник

Евтино или скъпо е едно много относително понятие ако си говорим в по-общ мащаб. Не винаги човек знае дали по-скъпото всъщност е и по-качествено. Всеки сам избира кога и защо да си купи нещо за повече пари и кога да не се харчи чак толкова много. В тази статия ще си говорим за часовници и дали е добре да си купим скъп такъв, равняващ се на няколко месечни заплати или пък да заложим на нещо, което определено е на по-ниска и достъпна цена.

Всеки човек има поне 5 предпоставки да харесва повече евтините часовници в сравнение със скъпите.

Ако се съмнявате в това твърдение, нека ви изтъкнем нашите 8 причини за да ви убедим в тази теория:

  1. От добрата цена зависи количеството – това е съществено при дамите, които могат да заложат на разнообразни дамски часовници според възможностите си. Защо да даваш много пари за един, когато за същата сума можеш да си позволиш няколко? А и все пак добре знаем, че няма как да носим един часовник при всеки повод и ситуация, както и най-вече с всичките ни дрехи от гардероба. За всеки тоалет и аксесоарите са различни, нали така?
  2. Има ли смисъл да платиш 500 или 5000, когато можеш да откриеш също толкова естетически издържан модел и за сума под 50 лева? Ако имаш излишни пари и искаш да се похвалиш, че часовникът ти струва 5000 лв., може би, но във всеки останал случай според мен това е излишно.
  3. При повреда, която не може да се отстрани, загуба или кражба на евтин часовник просто си купуваш друг и не те е яд, че си изгорял с много пари. Как ще се чувстваш със скъп часовник, ако знаеш че наистина струва страшно много и просто няма начин да си купиш нов такъв за същите пари?
  4. Много по-лесно е да следваш модата, когато часовникът ти е със съвсем достъпна цена. Всеки любител на последните тенденции и разнообразието би се съгласил с това.
  5. При евтините часовници няма ментета. Там никой не си прави труд да създава фалшификати, защото цената е пренебрежимо ниска. Скъпите модели и марки страдат много от фалшификати и копия, а вие също ще пострадате, ако платите висока сума и после се окаже, че сте си купили часовник като от магазин за лев. Разбира се най-вероятно няма да откриете разликата между оригинален Ролекс и такъв менте, но рано или късно, ако се срещнете с човек, който разбира повечко от часовници- лесно може да станете за смях.
  6. Това, че избирате евтин часовник не означава големи компромиси с качеството или разнообразието.
  7. Предлагането е богато на много модели и разновидности за всеки вкус и джоб. Потърсете и ще се убедите, че без проблем се намира хубав часовник на добра цена.
  8. Спестените пари винаги може да използвате за нещо друго, което ви е спешно или е очаквано дълго време, но до момента не сте успели да отделите средства за него.