Как да изберем мъжки часовник

Със сигурност се чували измислицата, че часовник не се подарява, защото било на раздяла… Е, бихме казали, че едва ли една двойка има нужда от часовник, за да се раздели. По-важното е, че часовникът винаги е бил и ще остане един стилен подарък. Статията е насочена към търсещите евтини мъжки часовници с отлично качество.

Независимо дали става дума за подарък за приятел, любимия, баща, брат и т.н., изборът винаги може да създаде трудности. Ето на какво да обърнете внимание, когато избирате часовник за мъж.

Мъжки и дамски ръчни часовници

Стилът на обличане

Сега, едва ли ще е подходящо да купите масивен часовник с измерване на температурата, компас и т.н. опции за човек, който обикновено работи в офис и носи костюм. Именно начинът, по който се облича, какви аксесоари носи и дори обувките му, може да ви подскажат накъде да се насочите.

Спортен стил – заложете на големи часовници със силиконови корпуси и каишки. Най-добре да бъдат водо- и удароустойчиви. За активните спортисти или хората, обичащи да бъдат в движение, независимо дали ще са на излет в планината или друго, има модели с изключително много възможности. Като се започне от измерване на температурата на околната среда, влажност, компас и т.н. показатели. Със сигурност ще ги зарадвате, а и ще им бъдат от полза.

Елегантен стил – метален корпус и каишка, черен или сребрист циферблат и евентуално инкрустации. Няма начин този часовник да не се превърне в ежедневен аксесоар за модерния мъж.

Спортно-елегантен – тук може да сте по-спокойни в избора си, ще подхождат както часовници с метални каишки, така и такива с кожени.

Размерът на ръцете

Китката е най-важното, което трябва да гледате. При широка китка, масивна длан и ръка като цяло, заложете на голям циферблат и масивни елементи. Нормалното телосложение и не толкова голяма китка, изискват да изберете по-дискретен размер часовник. Първо, ще стои по-добре, второ няма да натоварва допълнително.

Лични предпочитания

Е, ако имате толкова задълбочени наблюдения, едва ли ще срещнете трудности при избора на мъжки часовник за подарък. Ще знаете какви са останалите му аксесоари, стил и дори любима марка.

Какъвто и мъжки часовник да изберете за подарък, не се колебайте да се свържете с нас за съвет или поръчка.